Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
W tym temacie piszemy wszystko co jest związane z wpłatami na gildię.
Sorki ze tak to wyszło,ale jak przeniosłem wszystkie posty z propozycji,to mój pierwszy post wylądował na samym dole.
This post is moved from topic "Wszelakie propozycje.". PICZKA
pkt 3 do regulaminu gildii - wpłaty minimum 30 diax
pkt 3 do regulaminu gildii - wpłaty minimum 30 diax
Spoko Morales zaraz dodam.
Nie wdawaj się w dyskusje z debilem,bo sprowadzi Cię do swojego poziomu,a tam pokona zdobytym doświadczeniem.!.!.!
Czy jest ktoś kto sprawdza czy wszyscy płacą na gildię ? według mnie tylko niewiele ponad połowę z nas płaci. i nie bardzo pasuje mi że ktoś moim kosztem się wzmacnia i bogaci w nieuczciwy sposób.
Chyba nie ma RomaN,a w sumie ktoś mógłby się tym zająć.
Nie wdawaj się w dyskusje z debilem,bo sprowadzi Cię do swojego poziomu,a tam pokona zdobytym doświadczeniem.!.!.!
Faktycznie z moich 14 -dniowych obserwacji około 25% członków gildii płaci podatek (max),reszta średni.Zgadzam się z Roman-em.
Ostatnio edytowany przez Czika (2017-09-02 17:13:55)
Niepłacącymi na rzecz gildii zajmiemy się wkrótce. Stopniowo będą usuwani. Najwyższy dar jako jedyna opcja, to raczej nie przejdzie, ale średni to minimum.
Popieram średni dar,czyli minimum 30 diamentów,powinien być obowiązkiem.
I w opisie gildii jest wpisane.Jak komuś nie pasuje to na siłę nie trzymamy.
Ja chętnie też po korzystam nie płacąc będę odbierał.
Witam. Przywołuję ponownie temat darów na rzecz gildii. W dniu wczorajszym tj w sobotę dar na gildie oddało niewiele ponad 50% ( czterdzieści trzy lub cztery osoby) jeśli odjąć np 10 osób z powodu absencji, to wynika ze blisko 30 zalogowanych olało ten obowiązek. Dlatego proponuje zrobienie listy członków gildii choćby w Wordzie i odhaczanie ofiarodawców. Liczę na kogoś z zastępców.
Moja propozycja, wyznacz jednego zastępcę do pilnowania jeśli się nie uda ja chętnie będę wywalał nieuczciwych, nie lubię jak ktoś ślizga się moim kosztem. Po jednym ostrzeżeniu kick, ale liczba w gildii szybko zmaleje:(
Bez obaw. Już działamy w tym kierunku. W środę po restarcie pierwsze eksmisje.
Niestety ja się nie zajmę tym,nie chce mi się word'a instalować."Lenistwo"
Mogę się zająć czymkolwiek,ale na to trzeba troszkę czasu.
A u mnie z czasem to różnie.
Wiadomość dodana po 10 min 15 s:
Jeśli nikt nie zgłosił się do sprawdzania wpłat, to ja mógłbym to robić - ale dopiero o takiej porze jak piszę ten post, wcześniej nie znajdę na to czasu ... mogę być komornikiem czy egzekutorem ...
Już mamy komornika gildii,ale wielkie dziki za chęci,a czym więcej graczy będzie to sprawdzało to tym lepiej.
Wiec każdy do sprawdzania mile widziany.
Można w excelu zrobić tabelkę i po wklepaniu np. + samo by się sumowało, delikwent notorycznie nie płacący dostawałby wilczy bilet i tyle, tylko trzeba by zdefiniować "notorycznie" ...
też dobry pomysł, tylko nikomu się nie chce na razie robię screeny.
A co do pory, to wieczór jest ok.
Strony: 1